Prima editia a festivalului

În zilele de 3, 4 și 5 septembrie 1999 își făcea apariția, în peisajul cultural al Iașilor, primul Festival dedicat Muzicii Mecanice. Concepută ca o ediție pilot, manifestarea din 1999 s-a bucurat de o largă participare, susținută de colaboratorii noștri de la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, Ploiești, Muzeul Național Tehnic „Dimitrie Leonida” București, Muzeul Brăilei, precum și de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Opera Română, Teatrul Ludic – Casa Studenților, Palatul Copiilor din Iași. Totodată au oferit o efervescentă și elegantă contribuție un număr de colecționari ai instrumentelor de muzică mecanică: Doru Fărcuș (Ploiești), Dumitru Grumăzescu (Iași) și constructorul de flașnete Vasile Cocoloș (București).

Programul festivalului a cuprins:

1. Expoziția „Muzica mecanică”, care a adus în atenția publicului ieșean peste 50 de automate muzicale atât din patrimoniul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, cât și din cel al participanților prezenți la eveniment;
2. Simpozionul „Istoria muzicii mecanice și probleme de conservare - restaurare a automatelor muzicale;
3. Audiții muzicale, spectacole, parada muzicii mecanice, desfășurată în aer liber, pe esplanada din fața Palatului Culturii.
Prima editie a festivalului

Fotografii de la prima editie